2004.06.30 Nu ja jau esam pieķērušies Labsa lab, tad vajadzēja viņu mazliet savest kartībā. Sakartojām pirmo lapiņu - parvietojām mazāk svarīgo informāciju dziļāk:  uz labsa lab sabiedrības lapiņām. Kopumā nu pirmai lapai vajadzētu atbilst html standartam un kļūs vieglāk ielādējamai. Uzsākām  Labsa lab sabiedrības sadaļā divas jaunas lapiņas -  Labsa lab atbalsta -  un - Meklējam -.  Pirmā sadaļa ir domāta visādām lietām , ko ir jāaktualizē. Otrajā sadaļā plānojam iekolekcionēt interneta meklēšanas resursu  avotus. Pievienojam arī grāmatu plauktam vienu mazu nodaļinu par mūžigo tēmu: mīlestība.

2004.06.26  Huh.. Jāņi ir pagājuši. PirmsJāņu drudzis ar, pat neskatoties uz visu auksto vasaru. Pasaulē daudz kas ir noticis, bet par to kādu citu dienu ... Tagad par Labsu lab.  Tā, salikām  visur mazas saitītes, lai pat skatoties bez virsējiem ''rāmjiem" (frames) varētu atrast izeju uz kopsavilkuma lapām (parent). Tas ir kļuvis pat ļoti svarīgi, jo beidzot mēs esam atrodami google un parejos lielākajos meklētājos, tāa sakot, kas meklēs tas atradīs. Bet tie kas kavē laiku bezdomu klejojumos, lai nemaz ir nenāk! Līdz ar to pievienota solītais saišu saraksts (protams, ja ir velme, tad var uzreiz caur viņu uzmeklēt jums vajadzīgās lapiņas). Mazliet izmainījām Dzejas sadaļas lapiņas izskatu izslēdzot no apgrozības iespēju izdabūt sarakstu ar detaļām, jo kādas gan detaļas varbūt 3 rindu dzejolim? Jaunums? Pagaidām vēl nenobriedušais saišu saraksts uz labvēlīgiem avotiem tīklā. Tas ir iecerēts arī kā pirmais solis pretī intrenaciolākai versijai, jo varesīm negatavot tekstu versijas svešvalodās, bet vienkarši norādīt saites. Tīri tehniski ir problēmas ar pirmo lapu un dzejas lapām, jo tājas ir javascripts, kas neļauj šīs lapas atdzīt par derīgiem html (valid html) produktiem. Domāsim, kā to novērst, jo partaisīt to drausmi negribas.

2004.05.23  Izmainījām Grāmatu plaukta kopkataloga izskatu, parveidojot par vienkāršu tabulu. Tuvākajā nākotnē ir paredzēts izveidot tiešo norāžu kopkatalogu visam apcirknim (Labsa lab site map). Tas ir nepieciešams, lai  Googles meklētāja robots tiktu uz visām lapām, jo viņam ir problēmas ar ramjos (frames) ievietotām lapām. Līdz ar to vajadzēs uz katras lapiņas atzīme, ka viņa nāk no Labsas lab. Turklāt vajadzētu vēl pastrādāt pie optimizācijas. Darbs tas ir liels, jo runa iet par atzimēm uz ~118 lapam uz šo brīdi.

2004.05.16 Nu atkal jau ir kaut kas izmainīts Labsa lab mājas lapas izskatā. Padarīts, es ceru, ērtāks grāmatu plaukts, atsakoties no neērtajām formām. Sakārtota arī Labsa lab organizatoriskā lapiņa. Grāmatu plaukta rakstu nodaļai pievienots paviršības dēl "alfa versijās" aizmirstais Dvorkina raksta  nodaļa. Kopumā, kaut kas ir noticis.
Priekš Labsa lab. ir uzrakstīts satversmes uzmetums (lūkoties caur Labsa lab organizatorisko lapiņu) .

2004.05.04 Priecīgu Neatkarības atgūšanas dienu novēlot Labsa lab administrācija paziņo, ka sakarā ar visādiem bugiem visās malās ("Bezmaksas siers ir tikai peļu slazdā") - mēs noreģistrējām sekojošas adreses: http://labsa.from.lv, kā arī  labsa.asmens.info vai asmens.info/labsa. Pēdējās divas ir lietuviešu, bet tā kā man ar lietuviešu valoda ir paknapi, tad es neesmu parliecināts, ka šīs divas pāradresācijas strādās ilgstoši. Oficialie spoguļi saglabājas: http://profundis.christian.net/ un http://uk.geocities.com/labsa_lab/, kā arī  http://free.7host01.com/labsa/ . Es domāju, ka uz kādu laiku šī klejošana ir beigusies.  
2004.04.29  Pēc testu rezultātiem, mūsu spriedums par  aloofhosting  bija bēdīgs: viņi uzliek visām lapām ISO-8859-1 kodejumu un katru reizi atverot lapu, nepiecieshams manuali nomainiit kodejumu! Tapeec mēs atkal nomainījam pamatversijas atrašanās vietu uz : http://free.hostdepartment.com/l/labsa_lab/ . Atmesta doma arī par  7host  neizmantošanu.  Kaut arī tas serveris bieži ir DOWN , bet tomēr tradīcijas, tradicijas!  Novēlot visiem priecīgus svētkus Labsa lab.

2004.04.24 Tā 7host ir izsmēlis mūsu uzticību. Atkal pieķēru viņu DOWN. Cik tad tā var :( . Sadusmojos un pārnesu visu  (bez apdomas un atbildības par sekām) uz  http://www.aloofhosting.com/labsa_lab/ . Es ceru, ka tas liks aizmirst faktu, ka reizi mēnesī vispār nekas nedarbojas. Atgādinu, ka mūsu "spoguļi" nemainīgi paliek: http://profundis.christian.net/ un http://uk.geocities.com/labsa_lab/ .Vienlaicīgi brīdinu, ka kaut gan šīs lapas visas ir uz mata vienādas, varētu gadīties, ka pamatversija varetu būt apmēram par ~3h jaunāka. Protams, tas ir ĀrKāRtĪgI svarīgi, ja jaunumi paradās ik pa 3 nedēļām :) Tas vienlaikus  nozīmē , ka Labsa lab atsakās no 7host izmantošanas un vairs netiks atjaunota informācija šai resursā.
Ā un gandrīz aizmirsu izstāstīt, par jauno "bānerīti" zem latnet meklētāja.  Tas ir aicinājums uz protesta gājienu Briselē pret programmatūras patentiem. Aicina uz to "Foundation for a Free Information Infrastructure" ("Brīvas informācijas infrastruktūras fonds" -FFII ). Man drausmīgi patika viņu arguments, kuru es pats esmu daudz lietojis: If Haydn had patented "a symphony, characterised by that sound is produced [ in extended sonata form ]", Mozart would have been in trouble. ( Ja Haidns būtu patentējis "simfoniju, ko raksturo muzikālas skaņas [ paplašināta sonātes forma ]", tad Mocartam būtu nepatikšanas. :) Es jau dzirdu: "Es gribu braukt uz Briseli" un mazliet klusāko piebildi "tikai tev nāksies šo braucienu apmaksāt!" :) 
2004.04.20 Patiesība, laikam jau nemaz nevajadzētu neko rakstīt. Nekā laba noticis nav. Katra gadījumā, salūzis ir skaneris, lidz ar to reproducējumu nebūs. Vai tas nozīmē, ka būs paštaisīti jaunumi? Diez vai, jo laika tikpat kā nav. Grūti, bet gan jau ...

2004.03.31 Tikpat lielā mērā, kā februāra sākums bija auglīgs, tikpat izcili biji atplūdi. Kopumā, mazliet ir papildināts pateicības reklāmu skaits, jo pamatā jau arī tiek izmantotas, šīs te bezmaksas programatūras. Un vislielākais paldies protams, Mozillai. Un viņai par godu tiek pasludināts, ka FIREFOX ir tā programma, ar ko vislabāk skatīties šo lapu! Protams, paldies arī pārējiem neatkarigajiem izstrādātājiem, kas sniedz cerību, ka vismaz internetā nevaldīs "maku biezums", bet gan kultura un intelekts.
Savadāk, grāmatu plaukta tiek ieliktas vēl divas pasakas: A.Sakses "Kamelija" un A.Sakses "Lauzta sirds". Abas nāk no pasaku krājuma "Pasakas par ziediem". Rakstu sadaļā pievienojies raksts par Ernestu Dinsbergu (24. I 1816.—30. IV 1902.) "Skola meža vidū", kas nāk no Saulcerītes Vieses grāmatas ”Pie sliekšņa, pie avota” . Domājams, ka sekos vēl kādi raksti no šīs grāmatas, jo grāmata ir veltīta izciliem latviešu kultūras darbiniekiem un viņiem izrādītais gods nekad nevar būt par lielu!

2004.02.11 Tā šodien viss tas, par ko iepriekš runāts, beidzot būs pieejams arī on-lain. Savadāk, sanāca, ka neskatoties uz darbu, tas viss pagajušo nedeļu gulēja off-line. Tā, pievienojušies ir arī raksti no "Ceļvedis Latvijas senvesturē" -  2.3 nodaļa un 2.8 nodaļa. Kā arī vēsturiskā PSKP XX kongresa lēmums, par kulta seku novēršanu.

2004.02.08. Labsa lab ir nopublicēta Klāva Elsberga (1959-1987) pēcnāves dzejoļa krājuma "Velci, tēti" 1 daļa.  Ērtības labad, pamatlapai pievienots meklētājs gan Google, gan Latnet (skatīt zem ši teksta loga).

2004.02.04  Labsa lab. administratoram Oficiāli ir atzīta saslimšana ar "trakuma sērgu" - viņš metas virsū cilvēkiem (hipotētiski - pielipusi no Lielupes pagājušās vasaras lapsām!) Lūdzu uzmanieties!  :)  Savadāk, grāmatu plauktā ir nonākuši stāsti: ļoti senais pašrocīgais A. Puškina tulkojums  (kopā ar dažiem viņa izteikumiem personību sadaļā, kas bija pazududuši vecajā versijā), Roberta Eidemaņa "Faitelsons"  (ar kura atrašanu administrātors ļoti lepojas) un jauns stāts "Naksnīgais logs", kura autors nav zināms, bet no valodas stila var secināt, ka ir visai neveikls tulkojums no krievu valodas (administrators ir mazliet šo stāsta variantu 'cenzējis').

2004.01.31 Tā pagājis ir mēnesis. Izdarīts nav gandrīz nekas! Padomā pāriet visās lapās uz ISO-8859-13 charset, lai būtu savietojamība ar vairums latviešu valodas lietotāju pārlūkprogrammam: viena ineterneta vide - viens charsets latviešu valodai (apnicis spītēties, galu galā, kas es par don Kihotu?). Kas arī sekmīgi izdarīts! Pieņemts lēmums par "alfa" versiju nepublicēšanu internetā (tas kas ir tas paliek, ka nav tā arī nebūs!), jo tapat nekāda labuma nav, kas interesejas tie saņem vēstkopā, bet kam vienalga... ko par tiem velti vārdus tērēt! Pacēlies jautajums, ar ko tad Labsa lab isti nodarbojas ...  domas rodas, rakstisim Labsa lab satversmi!

2004.01.01  Labdien jaunā izskata Labsa. lab.. mājas lapā. Strādāts ir daudz, nobumbulēts vēl vairāk :) , bet nu kopumā, tā jau nav ka nekas ar nav izdarīts. Izmainīta pamatlapa, padarot ieeju divās galvenajās sadaļās bibliotēka un labsa lab organizatoriskajā sadāļā vienkāršāku. Sakārtota Labsa lab. organizatoriskā daļa optimizējot viņas apjomu (iekļaujot alfa versiju caurskati Labsa.lab. pamatā). Atgadinu, ka Alfa versijas ir domātas lai viņām piesietos, gan tīri gramatiski, gan tīri saturiski!  Izveidots grāmatu plaukts, kura nu jau man liekas ka var kaut ko arī sākt likt iekšā. kā piemērs, tur ielikts pavisam svaigs darbiņš - fragmenti no Valda Artava dzejoļu krājuma. Lūdzu apskatīt, iepazities, nozvērtēt un izteikt kritiku. Tas liekas, ka uz šo brīdi viss. (huh).
Par nākotni domājot, laikam ka nāksies veidot "time table"- savādāk daudz kas no ieceretā aizmirstas, kāmēr sagaida savu kārtu. Piemēram, bija padomā uztaisīt Angliskojumu visam šitam, bet .. bet... ;P).

(C) (R) Labsa. lab.2004